duminică, 6 martie 2011

Împlinirea se xuală are loc la 36 de ani

La 45 de ani ar trebui să ne cuprindă disperarea, pentru că viaţa sexuală se apropie de sfârşit, sugerează un studiu recent. Deşi suntem activi sexual cu mult înainte, maturitatea din acest punct de vedere se petrece în jurul vârstei de 36 de ani.

Sondajul, efectuat pe 1.752 de persoane cu vârste de peste 45 de ani, a evidenţiat că, dintre aceia care se mai bucurau încă de o viaţă sexuală activă, 31% reduceau drastic durata unui act sexual, declarându-se prea obosiţi pentru a continua.

De asemenea, aproape jumătate dintre participanţii la studiu consideră că sexul este principala activitate fizică a săptămânii şi spun că aceasta durează aproxiamtiv 22 de minute, cu tot cu preludiu. Şase din zece repondenţi afirmă că nu se mai consideră atractivi, în timp ce majoritatea celor de peste 45 de ani sunt de părere că au trăit apogeul vieţii sexuale în jurul vârstei de 36 de ani.

"Rezultatele studiului subliniază că, prin menţinerea unui stil de viaţă sănătos şi prin îngrijirea inimii, viaţa sexuală ar putea fi una de lungă durată", a declarat unul dintre coordonatorii cercetării pentru newslite.tv.
Persoanele de peste 45 de ani ar trebui să adauge sexul ca tip de exerciţiu fizic de rutină. Astfel, nu numai că îşi vor păstra inima sănătoasă, dar se vor şi distra, sunt de părere specialiştii.