marți, 21 august 2007

Barcelona - orasul perfect

Parc
night barca 1
barcelona street
barca fountain
sagrada park view
spain, barcelona
parc guell
la rambla pic
Statuia Columbus
Rambla
Sagrada familia
barca stadion
super barca view


Barcelona este probabil cel mai indragit oras din lume...iar unii ar spune ca este orasul perfect!

Indragita de cei tineri si cei mai in varsta, de cei ce cauta luxul sau cei care calatoresc cu rucsacul in spate, de cei care fac turism cultural sau cei care cauta viata de noapte, Barcelona este orasul in care si-ar dori sa se traiasca mare parte dintre cei care au vizitat-o. Arhitectura sa unica, muzeele si galerieele sale de arta fac din Barcelona o atractie deosebita pentru iubitorii de cultura. Hotelurile sale superbe, viata de noapte, magazinele, restaurantele si atmosfera de oras turistic care nu doarme niciodata, fac din capitala Cataloniei o destinatie cautata atat pentru escapadele de week-end cat si pentru vacante mai lungi.

Amplasat pe coasta de nord-est a peninsulei Iberice si pe coasta Mediteranei, Barcelona este al doilea cel mai mare oras al Spaniei atat ca dimensiuni precum si ca numar al populatiei. In Barcelona se vorbesc doua limbi oficiale: catalana, vorbita in general pe intreg teritoriul Cataluniei, si spaniola castiliana. Cu toate acestea pe strazile Barcei vei auzii vorbindu-se in zeci de limbi si dialecte fiindca Barcelona este unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume. Un oras mediteranean prin excelenta, Barcelona clocoteste plina de turisti in timpul verii si daca mai ti cont si de apropierea sa de statiunile de coasta vei intelege de ce majoritatea celor ce au ajuns aici isi doresc sa se reintoarca...Haideti sa vedem care sunt cateva din motivele pentru care Barcelona este unul dintre cele mai indragite orase din lume.

Inca din aeroport vei observa ca este foarte usor sa te descurci prin el iar drumul catre hotel este si mai simplu, mai ales daca vei folosi transportul public, care este foarte bine pus la punct.

Hoteluri
In Barcelona sunt multe locuri foarte frumoase unde poti sa stai, alegerea ramane�o chestiune legata de gust si de buget. Daca iti doresti luxul si confortul oferit de hotelurile mari de lant, atunci nu vei da gres daca vei alege sa stai la Hotel Palace de 5 stele (fostul Hotel Ritz). Acest hotel construit in stil clasic este central, localizat in principala zona comerciala si financiara a orasului (langa Paseo de Garcia si La Rambla) si este la o aruncatura de bat de Barri Gotic. Barri Gotic este nucleul vechii Barcelone, o zona plina de cladiri in stil medieval gotic la doar cateva strazi inspre nord-est de La Rambla.

Un hotel foarte apreciat este Hotel Omm, renovat de doi designeri celebri, acesta isi pastreaza un aer aparte de boutique-hotel oferindu-va toate facilitatile de care ati avea nevoie. Pentru aceia care considera insa hotelul doar un loc in care sa dormi cand oboseala te trimite inapoi in camera, atunci o alegere mai buna ar fi Hotelul Parisien - de asemenea situat pe La Rambla. Cu siguranta pot fi gasite o sumedenie de hoteluri de lux, de buget mediu sau chiar pentru un buget minim, insa in Barcelona, parca totul se masoara in...distanta fata de la Rambla...

Pentru o oferta concreta de cazare si transport in Barcelona si Costa Brava click aici

La Rambla
Ce inseamna de fapt La Rambla? Un adevarat simbol al Barcelonei si un adevarat magnet pentru turisti si localnici deopotriva. La Rambla sau Las Ramblas - artera principala din punct de vedere turistic - este formata practic din 5 strazi intinzandu-se una dupa alta. La Rambla este practic o zona pietonala in forma de ramura de copac, care este mereu plina de artisti de ocazie sau profesionisti, flasnetari, mimi, vanzatori ambulanti. Aici puteti cumpara orice, iar Piata de Pasari de langa Palau de Virreaina merita cu siguranta o vizita. Tot aici descoperiti cea mai colorata piata din zona: Mercat de la Boqueria. In continuare veti descoperi Gran Teatre del Liceu o celebra sala de opera din secolul 19. Iar pentru cei in cautare de viata de noapte, mai jos de Piata Reial, La Rambla este plina de cluburi, terase si restaurante.In capatul La Rambla se afla Monumentul lui Columb si se deschide portul. Aici, la�vest de monument merita sa vizitati Muzeul Maritim din Reials Drassanes. Aici veti descoperi harti, modele si figurine maritime, barci, chiar si galere de secol 16.

Centrul Istoric
Daca ai ajuns in Barcelona, merita sa ii explorezi fiecare metru patrat din centrul istoric. Nu ai voie sa ratezi cateva dintre cele mai faimoase muzee de aici: Museu dArt Contemporani, Museu Nacional dart de Catalunya, Muzeul Picasso sau muzeul Joan Miro.

Muzeul Picasso este probabil cel mai vizitat muzeu din Barcelona si este gazduit pe Carrer de Moncada de trei palate superbe. Peste un milion de vizitatori ii trec pragul an de an. Aici puteti descoperi tablourile de inceput ale artistului, din Perioada Albastra, dar si lucrarile influentate de impresionism din perioada Paris si Barcelona intre 1900 si 1904. Perioada Roz este reprezentata de celebrul portret al Seniorei Canals iar in muzeu puteti sa descoperiti si lucrarile tarzii ale maestrului Picasso. Nu ratati o vizita in Parcul Joan Miro. Aici veti admira Fantana Magica Montjuic, o splendoare de lumini, culori, apa si muzica. Tot aici veti descoperi magnifica Sagrada Familia.

Sagrada Familia (Familia Sfanta) este cu adevarat unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Barcelonei. Cea mai celebra lucrare a lui Gaudi, biserica neterminata este dovada geniului sau. Constructia sa a inceput in 1883 iar Gaudi si-a dedicat intreaga sa viata realizarii acestui proiect ramas neterminat. Gaudi avea resedinta la locul constructiei devenind practic obsedat de aceasta. Nu a reusit sa o termine fiind lovit de o masina in 1926 si murind cateva zile mai tarziu la varsta de 74 de ani. Cu toate acestea lucrarile la biserica au continuat pana in 1936 cand studiile si notitele lui Gaudi au ars intr-un bombardament din timpul razboiului civil spaniol. Proiectul a fost reluat in 1952 iar in 1976 a fost finalizata fatada si cele 4 Turnuri ale Pasiunii din Vest. Sculptorul Josep. M. Subirachs a proiectat in 1987 sculpturile de pe Arcada Pasiunii. Astazi partea terminata a bisericii precum si muzeul sunt deschise spre vizitare. Din turnuri puteti admira peisajele mirifice ale Barcelonei.

Daca bugetul va permite, merita sa serviti cina la restaurantul La Dama de pe Avinguda Diagonal.

Shoping.
Din nou, daca portofelul va este plin, merita sa faceti shopping in Barcelona. Pe Avinguda Diagonal descoperiti magazine de marca: Armani, Versace, Gucci sau Calvin Klein. Cand e vorba de shopping trebuie sa vizitati El Corte Ingles din Placa de Catalonya. Cumparati de aici la preturi mai mici ndecat pe La Rambla. Si daca te afli pe La Rambla merita sa intri in Mercat de la Boqueria - o piata pitoreasca frecventata si de localnici. Aici poti manca intr-unul din multele terase si restaurante. Incearca pestele fara oase Bocarones la Pintoxo Bar si nu vei regreta.

FC Barcelona
Daca esti in Barcelona trebuie sa ajungi pe stadionul NOU CAMP.
Un meci al FC Barcelona pe unul dintre cele mai mari si mai celebre stadioane din lume nu trebuie ratat.
Daca nu sunteti un fan al fotbalului, o seara Catalana poate fi petrecuta deasemenea la opera in celebra Gran Teatre.

Oriunde te-ai afla in Barcelona esti la cativa pasi de un monument arhitectonic deosebit. Plimba-te pe malul marii si vei descoperi cladiri superbe in stiluri diferite.

Excursii scurte
Daca timpul iti permite, merita sa mergi la Trragona. La o ora de mers cu trenul spre sud, vei descoperi aici unul dintre cele mai mari parcuri tematice din europa: PortAventura. Parcul este impartit in zone tematice, incluzand Mediterana, Polynesia sau Mexicul Mayasilor. Nu rata plimbarea in cel mai mare roller coster din Europa: Dragon Khan si nici show-ul cu cow-boy din far west.

La 50 km de Barcelona inspre nord-vest poti vizita Manastirea de la Montserrat. Aici descoperi stanci cu forme ciudate, pesteri ce au servit drept locuinte si multi turisti ce viziteaza zona in timpul vacantelor pe Costa Brava. Monastir de Montserrat dateaza din 1205.si adaposteste La Moreneta (Feciaoara Neagra) - fecioara Maria cu princul, patroana spirituala a Cataluniei din 1881.

Viata de noapte
Revenind in Barcelona, trebuie sa descoperi si ce inseamna viata de noapte de aici.Experimenteaza ce vrei si ce ti se potriveste dar treci si prin La Fira boutique bar. Aici vei descoperi un coridor cu oglinzi care distorsioneaza realitatea, carusele si leagane ca intr-un targ de odinioara. Vei avea deci senzatia ca esti beat si ai vedenii fara a fi baut ceva...inca. Daca vrei sa dansezi treci neaparat pe la Razzmatazz. Gandit cu trei nivele cu muzica diferita, aici gasesti cu siguranta ceva pe gustul tau: Temple Beat la etaj, pop la parter si rock si electro in salile de la subsol. De asemenea merita sa mergeti la Sutton Club.

Situata intre tarmul Mediteranei si dealurile Tibidabo, cu muntii Pirinei la mai putin de o ora de mers cu trenul, Barcelona de imbie atat la o vacanta pe plaja cat si la una pe partiile de schi. Aici, in Barcelona, ai ocazia sa le faci pe toate, sa mergi la plaja dar si la schi, sa imbini sisesta cu fiesta mediteraneana, shopingul cu istoria si relaxarea cu viata de noapte. Ce ai putea sa ceri mai mult de la un oras?