joi, 6 septembrie 2007

Pe urmele Incasilor

machu picchu
peru si oamenii sai
catedrala
nazca
urcare
peru

Privind in trecut pana la incasi, cultura antica peruana ramane una dintre cele mai magice si misterioase din lume. Descopera Peru si te vei intoarce alt om...

Unde ?

O calatorie in America de Sud nu trebuie sa te poarte neaparat in Rio pe Copacabana. De cealalta parte a continentului si la o altitudine ridicata, merita sa descoperi o alta minune sudamericana: muntii Anzi. O vacanta in Peru trebuie petrecuta alaturi de urmasii incasilor si in cautarea acestora.Vei avea ocazia sa descoperi vestigii si monumente uitate in Anzi si vei innopta in hoteluri si propritati luxoase construite inconjurate de jungla.





De ce ?

Pornind de la comorile coloniale si atmosfera unica a capitalei peruane Lima, pana la pitorescul piscurilor din Machu Picchu, vei avea ocazia sa vizitezi orase construite de cateva dintre cele mai mari civilizatii pamantene. Un circuit adevarat prin Peru necesita un ghid experimentat si pasionat. Dr. William Sapp al-III-lea, un arheolog al Universitatii California din Los Angeles insoteste adesea grupurile de turisti cand se afla in Peru.

Peru poate fi descoperit pornind din orice zona. Calatoria pe care ne-o propune insa Dr. William Sapp va incepe pe coasta de nord in Chan Chan, unul dintre celel mai mari orase pre-Columbiene din lume si va trece neaparat prin Sipan, unde arheoogii au descoperit relativ de curand un mormant bogat. Dupa o oprire in Lima unde trebuie neaparat sa vizitati catacombele Bisericii San Francisco, va veti indrepta catre inima regiunii incase - Cuzco. Aici veti putea admira si negocia in bazarele locale si va veti putea cumpara vestitele paturi colorate pe care le poarta peruanii. Urmeaza urcusul catre satul Yucay si odihna in superba Posada del Inca. Acum puteti explora palatul incas de la Machu Picchu, descoperit abia in 1911. Un avion de mici dimensiuni poate transporta pana la 17 turisti intre cele 3 mari orase peruane: Lima, Trujillo si Cuzco.

Daca ati ajuns in Peru va recomand sa nu ratati celebrul platou Nazca. Aici puteti admira numai de la inaltime celebele desene pline inca de un mister nedezlegat: maimuta, mainile, copacul, asttronautul, pasarea colibri sau condorul. IN zona puteti vizita si cimitirul din Chauchilla. Cel mai apropiat oras in care e recomandat sa inoptati este Ica. Aici sau in oricare alta zona, trebuie sa gustati vestitul porc de guinea si sa beti din bauturile locale precum Inca Cola. Nu puteti spune ca ati vizitat Peru daca nu gustati si din "ceviche" - cea mai populara mancare in Peru, adica peste marinat in suc de lamaie cu mirodenii, cu ceapa, papaya si porumb fiert. Pentru impatimitii de urcusuri pe munte si pentru cei ce cred ca rezista trebuie sa ajungeti in varful Huayana Picchu. Privelistea din varf este senzationala iar ruinele orasului sunt desprinse din legenda si va vor ramane in memorie o viata intreaga. Maii multe detalii despre orasul pierdut puteti gasi aici�pe wikipedia. O alta senzatie ce merita incercata in Peru este plimbarea pe motocicleta. Echipamentul de biker si Hondele peruane va vor oferi sansa unei experiente enduro pline de adrenalina si lipsite de pericole majore.





Pe ce se duc banii in Peru
Pranz complet: 10-15 $/persoana, in functie de restaurant.
Fructe de mare: 2 $/portia.
Bere guiness: 3,50 $.
Permis de vizitator: 10-15 $, in functie de oras.
Rafting: 120 $/persoana. Pretul include autobuzul pana la destinatie.
Convorbire telefonica internationala: 1,75 $/minut pentru Europa si SUA.
Inchirierea unui taxi: 20 $/jumatate de zi.
Vin de calitate medie: 8 $/litrul.
Vin de calitate superioara: 10 $/litrul.

Sursa klevertravel.ro