marți, 8 noiembrie 2011

Dieta Hemoroizi

Dieta Hemoroizi - bogata in fibre compusa in principal din fructe si legume pentru a elimina  constipatia si sa tratezi hemoroizii.

 
Daca fibrele pe care le consumi provin din legume si fructe, nu exista restrictii de nici un fel. Doar ca, avand in vedere ca stomacul tau nu e obisnuit cu ele, pentru o saptamana sau doua exista posibilitatea sa te simti balonata.

Daca in ultima vreme nu ai consumat prea multe fibre, adauga-le gradual in dieta ta, mai ales daca te-ai hotarat sa incepi cu cereale. Ar trebui sa ajungi la cantitatea de cereale integrale necesara in decurs de cateva saptamani.

......

Iata cateva alimente pentru o dieta hemoroizi :

Sucuri de afine, mure si cirese
Acestea fructe contin antociani si proantociani, doi compusi activi care reduc durerile si umflaturile hemoroidale si consolideaza venele sanguine. Bea cel putin un pahar de suc din acest amestec in fiecare zi.
Sucurile sunt bune pentru hemoroizi, in special cele amestecate din parti egale de suc de mere si afine, mure sau cirese.

Sucuri de coacaze rosii sau negre
Poti incerca amestecuri cu suc de coacaze rosii sau negre. Acestea contin cantitati bogate de vitamina C, rutin si minerale, ceea ce face din ele un suc valoros intr-o dieta hemoroizi.

In plus, fructele mentionate au si acizi grasi esentiali ce produc prostaglandine (substante secretate de toate celulele organismului) care controleaza astfel durerea din corp. Bea 1-2 pahare de suc din coacaze pe zi.

Alimente bogate in fier
Fierul este benefic pentru sangele si venele tale. Consuma asadar:
- fistic;
- migdale, seminte de susan;
- cartofi la cuptor;
- sfecla gatita;
- ficat de pui;
- varec (alge marine);
- prune;
- caise uscate;
- seminte de floarea-soarelui;

- stafide;
- broccoli gatit;
- ton;
- pepene galben.

Pepenele galben este unul dintre cele mai bune alimente pe care le poti manca. El este o sursa grozava de vitamine, minerale si beta-caroten si are proprietati anti-colmatare.

Ghimbir, usturoi si ceapa                           
Adauga aceste trei ingrediente in dieta ta pentru ca fiecare dintre ele ajuta la prelucrarea fibrinei.
Uleiuri
La fiecare masa, foloseste ulei de masline sau din seminte de canepa si otet de mere pentru salata. Iar la sfarsit inghite o capsula de ulei de peste. Acesta este probabil unul dintre cele mai importante uleiuri pe care trebuie sa le consumi zilnic.

Consuma urmatoarele alimente pentru a reduce sangerarea hemoroidala:
- legume cu frunze verde inchis;
- lucerna;

- seminte de in – sunt bogate in uleiuri Omega3 ce reduc inflamatia si durerea. Ele sunt bogate si in fibre.