marți, 31 ianuarie 2012

Cea mai ieftina casa din lume.


WorldHaus costa 1.500 de dolari

O companie americana se pregateste sa introduca in productia de serie cele mai ieftine case din lume, la un pret de 1.500 de dolari/constructie.

 WorldHaus are o suprafata de 20 de metri patrati si este construita din caramizi, beton si acoperis din otel si panouri de polistiren. O mare parte din aceste materiale vor putea fi asamblate pe loc, durata constructiei fiind estimata la 10 zile.

Intitulata WorldHaus, oferta celor de Idealab se adreseaza consumatorilor din tarile in curs de dezvoltare, prima casa fiind ridicata, de altfel, in India.


Casele vor fi disponibile in modele cu 1, 2 sau 3 camere, iar optional vor putea fi dotate cu toalete, televizioare, instalatii solare pentru climatizare si sobe de bucatarie.

 Oferta Idealab se adreseaza in principal lor
Prima casa a fost deja construita in provincia Chennai din India. Compania intentioneaza sa vanda 5.000 de constructii pana la finalul anului viitor si un milioan pana in 2020.

Potrivit companiei, 1,5 mld. de oameni din tarile in curs de dezvoltare locuiesc in case construite de ei insisi, din materiale de slaba calitate.