luni, 21 martie 2011

Folosire prezervativ feminin

Prezervativul feminin reprezinta o metoda de bariera. Efectul lui contraceptiv se bazeaza pe faptul ca nu lasa sa intre in vagin sperma (spermatozoizii nu pot fecunda ovulul). Efectul lui protector impotriva infectiilor cu transmitere sexuala se bazeaza pe faptul ca impiedica atat contactul dintre fluidele corpului (sperma, secretii vaginale, sange) si mucoasele organelor genitale cat si contactul direct dintre penis si vagin.

Prezervativul este singura metoda care protejeaza atat impotriva sarcinii nedorite cat si impotriva Infectiilor cu Transmitere Sexuala, in acelasi timp.
Prezervativul feminin este un cilindru inchis la unul din capete, confectionat din poliuretan. Are la ambele capete cate un inel flexibil. Se introduce in vagin inainte de contactul sexual. La capatul inchis al cilindrului se afla un inel flexibil care sta in dreptul colului uterin si este pe post de "ancora", impiedicand prezervativul sa iasa din vagin in timpul actului sexual. La capatul deschis al cilindrului se afla un alt inel flexibil, mai mare decat primul si care ramane in afara corpului. El acopera vulva si o parte din perineu in timpul actului sexual.
Prezervativul feminin poate fi introdus in vagin cu cel mult 8 ore inainte de contactul sexual si trebuie scos imediat dupa contactul sexual.

http://www.chinasmack.com/wp-content/uploads/2008/08/olympic-condom-rings.jpg
Foloseste intotdeuna un prezervativ nou si de calitate. Controleaza cu atentie data expirarii. Prezervativele iesite din garantie se pot rupe mult mai usor.
Desfa ambalajul prezervativului cu atentie, nu folosi foarfeci, cutite, nu trage de el cu dintii sau cu unghiile ... este de inteles ca te grabesti dar daca este singurul pe care il ai si ai "defectat" prezervativul este nahpa rau, va uitati unul la altul si atat ...

Is It Difficult to Use The Female Condom?
Prezervativul feminin este o invelitoare cilindrica, confectionata din poliuretan, avand la ambele capete cate un inel flexibil. Un inel este la capatul inchis (a) - inelul interior si celalalt la capatul deschis (b) - inelul exterior.
Materialul poliuretan acopera inelul de la capatul inchis (inelul interior - a) care sta in dreptul colului uterin si actioneaza ca o "ancora" pentru prezervativ, impiedicand iesirea acestuia din vagin. Inelul de la capatul deschis (inelul exterior - b) ramane in afara corpului.
http://sexandsensibilities.com/wp-content/uploads/2010/05/condom_femaleFC2.jpg
Se pune putin lubrifiant pe capatul inchis al prezervativului pentru a usura introducerea. Se tine in asa fel incat capatul deschis sa atarne in jos. Se preseaza inelul aflat la capatul inchis al prezervativului - inelul interior.
O idee foarte buna este sa se preseze intre degetul mare si cel mijlociu iar degetul aratator sa fie asezat pe marginea superioara a inelului pentru a putea controla mai bine in timpul introducerii in vagin.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOGtb1n84VN3rkoLFbpNv4Uf8QCYzybaigtyFFZB-Syv5t8CxlKqi7UhN0vVkSt61CCx9VJpIlVUUACGKzfMk78TEjnGFSA_QPP6CJnyRUZ252D0_7vFK0lK2JHLjr8toKAefwFW8EYkpU/s1600/Female_Condom-1.gif
Gaseste o pozitie confortabila pentru introducerea prezervativului. Poti sta in picioare, cu un picior ridicat pe un scaun sau asezata, cu picioarele departate sau culcata cu picioarele departate. Cu mana opusa celei in care tii prezervativul desfa labiile si introdu cu atentie inelul in deschiderea vaginala.



The female condom
Cu ajutorul degetului aratator impinge inelul interior si prezervativul in interiorul vaginului cat mai in interior, in asa fel incat inelul interior sa treaca de osul pubian si sa ajunga sa acopere colul uterin.
Asigura-te ca prezervativul nu s-a rasucit. Inelul exterior trebuie sa ramana in afara vulvei aproximativ 2 centimetri.


Cand "conduci" penisul la penetrare fii sigura ca are o directie buna si ca nu il "trimiti" pe langa prezervativ, intre prezervativ si vagin.

O.K. ...

Pentru a scoate prezervativul pt femei , trebuie mai intai sa rasucesti inelul exterior pentru a fi sigura ca sperma ramane inauntrul prezervativului. Scoate prezervativul incet pentru a evita producerea unui accident.
Si nu uita ca toate acestea se fac inainte sa te scoli in picioare ...
Arunca prezervativul in cosul de gunoi, nu in toaleta. Ai grija ca sa nu poata fi atins de altcineva.
Prezervativul este de unica folosinta ! Daca vrei un nou act sexual trebuie sa folosesti un alt prezervativ.
Prezervativul feminin blocheaza lubrifierea vaginului sa isi indeplineasca menirea. Din cauza frecarii cu penisul s-ar putea sa se miste si sa iasa din vagin. De aceea este cat se poate de binevenit un pic de lubrifiant in interiorul prezervativului feminin sau pe penis. Fiindca prezervativul feminin este confectionat din poliuretan si nu din latex, poti folosi si lubrifianti pe baza de ulei. Dar totusi nu orice fel de substanta alunecatoare fiindca nu vrei sa faci penisul sa "sufere" ...

Mici neplaceri in folosirea prezervativului pentru femei ?

Daca s-a intamplat un accident, daca prezervativul a iesit din vagin sau a intrat complet in vagin opreste imediat actul sexual. Daca vrei sa continui foloseste un prezervativ nou. Si daca nu s-a discutat pana atunci cu medicul ginecolog subiectul contraceptiei de urgenta, luati legatura imediat cu el, povestiti-i neplacerea si cereti-i parerea.

Cum se Fixeaza prezervativul feminin - Video



Prezervativul feminin nu se foloseste impreuna cu prezervativul masculin.
Acestea au fost informatiile despre prezervativul feminin.

Cat de grea este folosirea prezervativului pt femei ?

Folosirea prezervativului feminin nu este o operatiune dificila. Dar, ca orice operatiune, pentru a fi executata corect cere putina practica. Exerseaza folosirea prezervativului pana cand ajungi experta in punerea si scoaterea lui, pana cand va ajunge un reflex.
La ce este bun prezervativul pt femei ?

Atat prezervativele pentru barbati cat si cele pentru femei reprezinta o metoda de protectie impotriva BTS.
( Boli cu Transmitere Sexuala ).

 De unde provine cuvantul prezervativ ?

Cuvantul "prezervativ" provine din cuvantul francez préservatif si inseamna "remediu folosit pentru prevenirea unui rau".
Cand a fost lansat prezervativul pentru femei ?

Prezervativul feminin a inceput sa fie folosit in Europa incepand din anul 1992, iar in Statele Unite ale Americii din anul 1993. In anul 1994, in Statele Unite ale Americii a fost "lansat" primul prezervativ masculin din poliuretan. Poliuretanul este un material (un fel de plastic) care permite confectionarea unor prezervative mai subtiri decat cele din latex. In acelasi timp, prezervativul din poliuretan reprezinta alternativa in cazul aparitiei iritatiilor cauzate de elergia la latex.



 Care este istoria prezervativului ?


Istoria prezervativului incepe cu cateva mii de ani in urma. Exista imagini din Egiptul anului 1000 I.Hr. care prezinta personaje purtand un fel de invelis (hai sa-i spunem "teaca") pe penis dar nu se stie sigur daca acest invelis are un rol protector sau are numai un rol ritual. In pestera Combarelles din Franta exista unele picturi rupestre care au fost interpretate ca fiind dovezi de folosire a unor invelitori ale penisului. O alta informatie in privinta folosirii prezervativului (sau, in orice caz, a ceva ce aduce cu prezervativul) vine din Roma antica unde erau folosite intestine de oaie sau capra. Rolul profilactic (de prevenire) al prezervativului a fost demonstrat prima data de catre Gabrielle Fallopius, in Italia, in jurul anului 1500. El a descoperit ca se puteau confectiona acoperitori ale penisului din panza de in, care sa previna transmiterea sifilisului (infectia sifilitica devenise o epidemie in acea perioada, afectand intreaga Europa). Mai apoi tot Gabrielle Fallopius a descoperit si efectul contraceptiv al folosirii acestui procedeu.
O data importanta in istoria prezervativului este anul 1844 care a adus o inovatie tehgnologica majora ce a influentat benefic industria prezervativelor : Goodyear (cel cu anvelopele de masini) si Hankock au inceput sa produca in masa, rapid si foarte ieftin, prezervative, prin procedeul de vulcanizare a cauciucului. Vulcanizarea este un procedeu de tratare a cauciucului brut cu sulf si apoi expunere la temperatura ridicata. Acest proces transforma cauciucul brut, facandu-l mai rezistent, mai elastic si impermeabil. Dupa anul 1930 in fabricarea prezervativelor a inceput sa fie folosit latex-ul (suc laptos secretat de anumite plante) fiindca prezenta calitati superioare fata de traditionalul cauciuc folosit pana atunci.
O alta perioada importanta ce a avut influente asupra dezvoltarii industriei prezervativelor, dar de data aceasta si asupra atitudinii oamenilor fata de prezervativ, a fost perioada anilor 1980 cand a fost descoperit HIV (prescurtare dupa termenul englezesc Human Immunodeficiency Virus - virusul imunodeficientei umane) care ataca si distruge progresiv sistemul imunitar al organismului provoacand boala numita SIDA (prescurtare dupa termenul frantuzesc Syndrome d'Immunodéficitaire Acquis - sindromul imunodeficientei umane dobandite; in engleza termenul este AIDS - Acquired Immunodeficiency Syndrome). In acel moment s-a demonstrat ca prezervativele din latex sunt capabile sa opreasca transmiterea virusului prin act sexual, daca folosirea lor este corecta si permanenta. Si din acel moment folosirea prezervativului a cunoscut o evolutie ascendenta. Totusi nu suficient de ascendenta daca este sa ne luam dupa rapoartele privind raspandirea infectiei HIV ...