miercuri, 12 octombrie 2011

Disk image

O imagine de disc este un singur fişier sau un dispozitiv de stocare care conţin întregul conţinut şi structură, reprezentând un suport de stocare de date sau dispozitiv, cum ar fi un hard disk, unitate de bandă, dischetă, o unitate flash CD / DVD / BD, sau USB, cu toate că o imagine a unui disc optic poate fi mentionat ca o imagine de disc optic. O imagine de disc este creat de obicei prin crearea unei completă sector cu sector copie a sursei mediu şi, prin urmare replicarea perfect structura şi conţinutul unui dispozitiv de stocare.

Unele utilitare de disc imagistica omite fişier spaţiu neutilizat din mass-media sursă, sau comprima discul pe care le reprezintă pentru a reduce cerintele de stocare, deşi acestea sunt de obicei denumite în continuare fişiere arhivă, deoarece acestea nu sunt literalmente imagini de disc.


Utilizare

Imagini de disc sunt utilizate foarte mult pentru dublarea de medii optice, inclusiv DVD-uri, discuri Blu-ray, etc De asemenea, este utilizat pentru a face o clona perfecta a hard disk-uri.


Istorie 
Imagini de disc au fost iniţial utilizate pentru backup şi de disc clonare de disc floppy mass-media, în cazul în care reproducerea sau stocarea de o structura exacta a fost necesar şi eficient.

Software-ul de distribuţie 
Pe computerele care execută Mac OS X, imagini de disc sunt acum omniprezente pentru descărcări de software, de obicei descărcat cu un browser web. Imaginile sunt comprimate de obicei, Apple a imaginea de disc (. DMG sufix) fişiere. Ele sunt de obicei deschise de către acestea în mod direct montarea fără a utiliza un disc real.Pachete software pentru Windows sunt, de asemenea, uneori distribuite ca imagini de disc, inclusiv imagini ISO. În timp ce calculatoarele Windows (deşi această funcţionalitate a fost introdus în Windows "7") nu suport nativ montare imagini de disc la sistemul de fişiere, mai multe opţiuni de software sunt disponibile pentru a realiza acest lucru; a se vedea de comparare a software-ului imagine ISO. 

Sistemele de backup

Unele programe de backup numai copii de rezervă ale fişierelor de utilizare, informaţii de boot şi fişierele blocate de sistemul de operare, cum ar fi cele în uz în momentul de rezervă, nu poate fi salvat pe unele sisteme de operare. O imagine de disc conţine toate fişierele, reproduce fidel toate datele. Din acest motiv, este de asemenea folosit pentru backup-ul CD-uri şi DVD-uri.Software-ul non-fişiere de tip poate fi, de obicei susţinute cu fişier bazat pe software de backup, iar acest lucru este de preferat deoarece bazate pe fişiere de rezervă, de obicei, economiseşte mai mult timp sau spaţiu, deoarece nu au copie spaţiu neutilizat (ca o imagine de biţi nu identice), de obicei sunt capabile de backup-uri incrementale, şi au, în general, o mai mare flexibilitate. Dar pentru fişiere de software, bazate pe fişiere, solutii de backup poate să nu reuşească să reproducă toate caracteristicile necesare, în special cu sistemele de operare Windows. De exemplu, în Windows anumite chei de registry folosi nume scurte, care nu sunt, uneori, reproduse de fişierul pe bază de backup, unele software-ul comercial utilizează protecţia la copiere, care vor cauza probleme în cazul în care un fişier este mutat într-un sector disc diferit, şi bazate pe fişiere, backup-uri nu nu reproduce întotdeauna metadate, cum ar fi atributele de securitate. Crearea unei imagini identice bit-disc este o modalitate de a asigura un backup al sistemului va fi exact ca şi originalul. Bit-identice Imaginile pot fi realizate în Linux cu dd, disponibile pe aproape toate CD-urile live.Cele mai multe software-ul imaginilor comerciale este "user-friendly" şi "automat", dar nu poate crea imagini identice-biţi. Aceste programe au cea mai mare parte aceleaşi avantaje, cu excepţia faptului că ele pot permite restabilirea la partiţii de o dimensiune diferită sau un fişier de alocare a dimensiune, şi, prin urmare nu poate pune fişierele de pe exact acelaşi sector. În plus, în cazul în care nu suporta Windows Vista, acestea pot deplasa uşor sau realinia partiţiilor şi, astfel, face unbootable Vista (a se vedea pentru Windows Vista procesul de pornire).


Desfăşurarea rapidă a sistemelor de clone

Întreprinderile mari, de multe ori trebuie să cumperi sau să o înlocuiască noi sisteme informatice în număr mare. Instalarea sistemului de operare şi programe de in pentru a fiecare dintre ele, unul câte unul necesită o mulţime de timp şi efort şi are o posibilitate semnificativă de erori umane. Prin urmare, administratorii de sistem utilizează imagini de disc pentru a clona rapid software-ul mediu pe deplin pregătită de un sistem de referinţă. Această metodă economiseşte timp şi efort şi permite administratorilor să se concentreze asupra distincţii unic pe care fiecare sistem trebuie să poarte.


Emulare 
Emulatoare utilizaţi frecvent imagini de disc pentru a simula pe dischetă a computerului fi emulat. Aceasta este, de obicei mai simplu de program decât accesarea o unitate floppy real (în special în cazul în care discuri sunt într-un format nu este suportat de sistemul de operare gazdă), şi permite o bibliotecă mare de software care urmează să fie gestionate.

Imagistica proces 
Crearea unei imagini de disc este realizat cu un program adecvat. Diferite programe de imagini de disc au diferite capacităţi, şi se pot concentra pe imagistica hard disc (inclusiv hard disk de backup, restaurare şi deja puse în aplicare), sau suporturi optice imagistice (CD / DVD imagini).

Imagini cu unitate hard

Imagistica hard disc este utilizat în mai multe domenii majore cerere:

    
Imagistica Forensic sau achiziţie este procesul în cazul în care întregul conţinut drive sunt imagini într-un fişier şi valorile de control sunt calculate pentru a verifica integritatea (în cazurile în instanţă) de imagine (adesea menţionată ca un "valoare hash"). Imaginile Forensic sunt achizitionate cu utilizarea de instrumente software. (Unele instrumente hardware clonare au adăugat funcţionalitate medico-legale.)
    

 Clonarea unitate, astfel cum sa menţionat anterior, este de obicei utilizate pentru a reproduce conţinutul de pe hard disc pentru a fi utilizate într-un alt sistem. Acest lucru poate fi de obicei, face prin software-doar programe, deoarece de obicei necesită doar clonarea de structura de fişiere şi fişiere ei înşişi.
   

 De recuperare de date imagistice (cum ar fi imagistica medico-legale) este procesul de formare a imaginii fiecare sector de pe unitatea de sursa de pe un alt suport de la care fişierele necesare pot fi recuperate. În situaţii de recuperare de date, nu se poate baza pe integritatea structurii de fişiere şi, prin urmare, o copie completă sector este obligatorie (asemanatoare cu imagistica medico-legale). Asemănările să se încheie cu imagistica medico-legale, deşi acolo. Imaginile medico-legale sunt de obicei achiziţionate utilizând instrumente software cum ar fi EnCase şi FTK. Cu toate acestea, instrumentele de software de imagistica criminalistice au o capacitate limitată de a face în mod semnificativ cu drive-urile, care au erori de hard disk (care este adesea cazul în recuperarea de date şi de ce unitatea a fost prezentat de recuperare, în primul rând).

    
Imagistică de recuperare de date trebuie să aibă capacitatea de a pre-configurat unităţi de atribute dezactivând anumite (cum ar fi SMART şi G-List re-cartografiere) şi capacitatea de a lucra cu drive-urile instabilă (unitate instabilitate / instabilitatea citeşte pot fi cauzate de uzura mecanică minute şi alte probleme). Imagistică de recuperare de date trebuie să aibă capacitatea de a citi datele de la Citeşte mai instabilitate este un factor major atunci când lucrează cu unităţi în sisteme de operare precum Windows "sectoare defecte.". Un sistem de operare tipic este limitat în capacitatea de a trata cu drive-urile, care să ia o lungă perioadă de timp pentru a citi. Din aceste motive, software-ul care se bazează pe sistemul de operare şi a BIOS-ului pentru a comunica cu unitatea hard disk este adesea fara succes in recuperarea imaginii de date; de ​​control al hardware-ului separat al unităţii sursă de hard disk este necesar pentru realizarea întregului spectru de imagistica de recuperare de date. Acest lucru se datorează faptului că sistemul de operare (prin BIOS-ul) are un anumit set de protocoale sau norme de comunicare cu unitatea de care nu pot fi încălcate (cum ar fi în cazul în care unitatea hard disk detectează un sector de rău). Protocoale de un hard-disk nu poate permite "rele" de date care urmează să fie propagate prin intermediul a sistemului de operare, firmware-ul pe unitatea poate compensa pe sectoare recitind până la sume de control, CRCs, sau treci ECC, sau de a folosi datele pentru a recrea ECC de date deteriorate.
    
Detalii de imagini de recuperare poate sau nu poate utiliza orice tip de fişier imagine. De obicei, o imagine de recuperare de date se face unitate a conduce vehicule şi, prin urmare, nici un fişier imagine este necesar. 

 Formate de fişiere 

Vezi de asemenea şi: Lista de software de imagini de discÎn cele mai multe cazuri, un format de fişier este legat de un pachet software special. Software-ul defineşte şi utilizează propriile sale, de multe ori brevetate, format de imagine, deşi unele formate sunt acceptate pe scară largă de produse concurente. O excepţie de la formate de imagine de proprietate este o imagine ISO pentru discuri optice, care include colectiv ISO 9660 şi Format disc universal (UDF) formate, ambele definite prin standarde deschise. Aceste formate sunt acceptate de către aproape toate pachetele software de disc optic.

Software 
Software-ul care pot fi folosite pentru a scrie şi de acces la imagini de disc includ:

    
dd (Unix)
    
RawWrite şi RawWrite2 (MS-DOS)
    
RawWrite pentru Windows (Microsoft Windows)