miercuri, 12 octombrie 2011

Ulei de susan

Susanul (sesanum indicum) este o planta originara din India ale carei seminte sunt folosite in mod curent in patiserie si cofetarie. Putina lume stie insa ca planta are si proprietati terapeutice deosebite. este un ulei vegetal comestibil provenite din seminţe de susan. Pe langa faptul ca se utilizează ca ulei de gătit în Europa de Sud India, este adesea folosit ca un potentiator de aroma în chineză, japoneză, coreeană, şi într-o măsură mai mică bucătărie sud-estul Asiei.Semintele de susan, de exemplu, au o valoare energetica mare si stimuleaza virilitatea. Ele pot fi folosite ca atare, in alimentatie, presarate pe cornuri si pâine sau sub forma de halva de calitate superioara, in amestec cu miere. Din seminte de susan alb, prin presare la rece, se obtine un ulei cu valoare terapeutica mare care are efecte afrodiziace, fiind folosit in masaj.

Uleiul din seminţe de bogat de nutrienţi este popular in medicina alternativa - de la masaje tradiţionale şi tratamente pentru capriciile zile moderne. Ancient Indian sistem medical percepe ulei de susan pentru a calma simptomele legate de stres şi în curs de desfăşurare cercetări indică faptul că prezenţa bogat de anti-oxidanti si poli-nesaturate din ulei de susan ar putea ajuta la controlul tensiunii arteriale.

Uleiul este popular în Asia şi este de asemenea una dintre cele mai vechi culturi cunoscute pe bază de ulei, dar la nivel mondial producţia de masă modernă continuă să fie limitată şi astăzi ca urmare a procesului ineficient de recoltare line necesare pentru a extrage petrol.

 Uleiul de Susan este compus din urmatorii Acizi Grasi :


Fatty acid Nomenclature Minimum Maximum
Palmitic C16:0 7.0 % 12.0 %
Palmitoleic C16:1 trace 0.5 %
Stearic C18:0 3.5 % 6.0 %
Oleic C18:1 35.0 % 50.0 %
Linoleic C18:2 35.0 % 50.0 %
Linolenic C18:3 trace 1.0 %
Eicosenoic C20:1 trace 1.0 %

Creste fertilitatea

Susanul este recomandat si in tratamentul insomniilor sau ca aport proteic in diferite afectiuni de nutritie. Semintele de susan sunt bogate in arginina, un aminoacid care contribuie la intârzierea aparitiei tumorilor, ajuta la detoxifierea ficatului si rinichilor si la intarirea sistemului imunitar. Tot arginina ajuta spermatogeneza, de unde si efectul de crestere a fertilitatii.

Se considera, de asemenea, ca susanul are efecte antireumatice si anticanceroase. In industria farmaceutica, uleiul de susan se foloseste la fabricarea Iodinolului si Brominolului. In stomatologie, datorita efectului antifungic si bactericid, uleiul se utilizeaza la tratamentul afectiunilor gingivale: afte bucale si gingivita. Pentru prevenirea parodontozei se aplica seara pe gingii, dupa spalarea normala a dintilor, doua-trei picaturi de ulei de susan. Se maseaza usor si se repeta tratamentul in fiecare seara, timp de minimum trei luni. Uleiul de susan are si efecte laxative. Uleiul rafinat are proprietati antioxidante, motiv pentru care se foloseste in industria cosmetica, la fabricarea sapunurilor.
Turtele ramase dupa presare la rece sunt bogate in elemente nutritive. De aceea, se pot adauga in pâine in anumite proportii, pentru a-i mari valoarea alimentara.

Stiati ca...

In China antica susanul era folosit la fabricarea tusului?
Uleiul de susan se adauga in furajele vitelor, pentru cresterea fertilitatii?
Din seminte se poate obtine si faina, foarte bogata in aminoacizi si cu un continut de calciu de trei ori mai mare decât intr-o cantitate egala de lapte?
Florile de susan contin substante aromate care se folosesc la fabricarea parfumurilor in cosmetica?

Stresul si tensiunea

Constituenţii prezenţi în uleiul de susan au
proprietăţi anti-oxidante şi anti-deprimante . Prin urmare, susţinătorii încuraja utilizarea acestuia pentru a ajuta la lupta împotriva schimbărilor varstei , senilitatii  şi a aduce un sentiment de bine.

Rrapoartele sale incurajeaza utilizarea terapeutica pentru a va simti mai bine  atunci când nu îl utilizaţi.






Uleiul de susan este un ulei maret cu un trecut nobil si prestigios, la fel ca si cel de masline. Cu reflexe pamantii si stralucire balaie, el are un parfum usor si un gust plin. Semanand cu un sos de o calitate impecabila, el va darui tonus platourilor dvs.
Utilizare. Datorita gustului sau tipic, uleiul de susan va da multa personalitate alimentelor dvs. Este perfect pentru bucataria orientala, dar si pentru legumele sote, carnea de pasare si fructele de mare.


Uleiul de susan suporta foarte bine caldura si de aceea va fi extrem de potrivit pentru a praji in ulei legumele, carnea gatita pane. Fara sa fie folosit la gatit, este savuros in sosurile pe baza de otet pentru o salata de spanac si nuci, salata de broccoli sau de bobi.
Beneficii. Nu numai ca uleiul de susan ofera o extraordinara paleta de gusturi, dar iti daruieste un echilibru excelent de acizi grasi, ceea ce il face unul dintre uleiurile cele mai pline de virtuti.

Nivelul sau de acizi grasi saturati este suficient de scazut pentru a permite acizilor poli-nesaturati si mono-nesaturati sa coabiteze in armonie. Consumul sau duce la diminuarea colesterolului in sange si creste in acelasi timp nivelul colesterolului bun.
Uleiul de susan este destul de rezistent la oxidare. Cu toate acestea, datorita faptului ca nu se intareste la frig, este recomandat sa se pastreze in frigider.
Acizi grasi poli-nesaturati  44%
Acizi grasi mono-nesaturati  41%
Acizi grasi saturati  15%

Tabel Nutrienti Seminte Susan


Ulei de susan pentru parAcest ulei de păr extrem de hranitoare are multe de lubrifiere, precum şi proprietăţi de vindecare. Utilizarea acesteia a fost pe larg menţionate în textul ayurvedice vechi de mii de peste de ani. Am enumerat câteva dintre beneficiile de ulei de susan pentru cresterea parului si ingrijire pe care ar trebui să vă lăsaţi în nici o îndoială că acest lucru este uleiul pentru tine.

    
Dacă ei parul inchis la culoare lucios iti doresti, apoi ulei de masaj regulat folosind ulei de susan este o necesitate.
    
Uleiul de susan este foarte hrănitoare, şi excelente pentru tratament scalp uscat. Masarea în scalp va controla uscăciune şi scuame, astfel, ajutand la prevenirea caderii parului.
    
Un masaj regulat de ulei cald va creşte de penetrare, care rezultă într-un tiraj de sânge consolidată la nivelul scalpului, promovând cresterea parului.
    
Păr tratate chimic, care a devenit deteriorat în timp, va recâştiga luciul pierdut, astfel cum a uleiului proprietăţile profunda penetrarea va spori părul din interior.
    
Uleiul de susan este, de asemenea cunoscut ca un ulei natural de vindecare, astfel cum aceasta este plina de proprietati antibacteriene. Aceasta va ajuta infecţie scalpului clare, în special fungice.
    
Ulei de susan contribuie la consolidarea firele de par si radacinile firului de par prin hranirea aceasta.
    
Nu numai că această consolidare a parului aveti, dar promovează, de asemenea cresterea parului nou.
    
Split, se termină şi păr predispus la rupere si fragilitatea care conduc la beneficii excesivă caderea parului de la completarea acesteia si calitatile de intinerire.
    
Păr dură poate fi înmuiat şi a făcut mai uşor de gestionat de către condiţionat.
    
Stresul este considerat ca un factor major care duce la căderea părului, uleiul de susan şi proprietăţi de răcire ajuta la atenuarea stresului atunci când massaged în scalp şi pe gât şi umeri.



    
Ulei de susan bogat protejează părul de efectele daunatoare ale razelor solare UV, devenind un ecran solar natural pentru par. Nu numai ca protejeaza parul de soare, dar nu permite efectele nocive ale poluării să rămânem la părului.
    
Uleiul de susan este cunoscut pentru calitatile sale de păr întunecare, prin urmare, foarte util pentru cei care sufera de păr cărunt pre-matură sau care au o multime de păr gri.
    
Ulei de susan poate fi combinat cu un alt operator de transport de petrol, cum ar fi uleiul de migdale sau ulei de măsline în timp ce masajul parului si a scalpului.Cum se utilizează ulei de susan pentru parPentru a aduna cele mai bune rezultate, ulei de susan cald, şi masaj într-o mişcare circulară în scalp folosind varfurile degetelor. După aplicarea, înfăşuraţi un pre-îmbibată şi a stors intr-un prosop fierbinte cap de apă, complet în jurul valorii de cap pentru o jumătate de oră. Lăsaţi ulei pe overnight şi sampon-l în dimineaţa următoare.Nu numai ca este ulei de susan o parte importantă de îngrijire a părului, dar se poate folosi ulei de susan pentru o piele prea. Consumul regulat de ulei de susan pentru păr, ca o parte de îngrijire a părului dumneavoastră se va asigura că vă avea beneficii în anii următori. Ei bine, atunci, nu vă permite să aşteptaţi să strălucească că coroana!


Ulei de susan pentru piele
 Ulei de susan poate fi folosit intr-o multime de moduri de a se bucura de beneficiile sale de piele şi este greu de cunoscut de a avea orice fel de efecte adverse asupra pielii. Acesta poate fi, de asemenea, amestecat cu alte uleiuri pentru a creşte beneficiile sale cutanate. Enumerate mai jos sunt câteva dintre beneficiile de ulei de susan pentru piele.

    
Vitamina E din ulei de susan fac din el un emolient foarte bun si crema hidratanta, care, dacă este utilizat în mod regulat, mentine pielea hidratata dvs., sănătos, hrănit şi hidratat. Prin urmare, ulei de susan este cunoscut pentru a fi extrem de benefic pentru îngrijirea pielii uscate.
    
Uleiul de susan are bloc soarele natural şi proprietăţi de protecţie solară. Aplicarea de ulei de susan pe părţi ale corpului expuse la soare poate ajuta la prevenirea tăbăcire şi alte prejudicii cauzate de razele nocive ultraviolete ale soarelui. Acesta este unul dintre beneficiile importante ulei de susan.
    
Ulei de susan are calmant si linistitor proprietati pe care motivul pentru care este popular folosit în terapii de masaj si aromoterapie. O fata ulei de susan sau de masaj cap înainte de a merge la culcare vă poate ajuta să obţineţi un somn şi odihnă şi este benefic pentru persoanele care suferă de insomnie.
    
Proprietăţile calmante şi de vindecare de ulei de susan, de asemenea, se dovedeşte util în repararea celulelor pielii deteriorate si de reintinerire a pielii. Aplicarea de ulei de susan pentru a pielii imbunatateste circulatia sangelui, care ajuta la repararea celulelor deteriorate ale pielii si ofera pielii o stralucire sanatoasa.
    
Ulei de susan, de asemenea, se infiltreaza in piele sau este absorbit de piele foarte usor, care ajută pielea să se simtă moale, hidratata si lumina.
    
Uleiul de susan are capacitatea de a atrage şi capcana toxine care sunt solubile în ulei. Aceasta detoxifiere a pielii se poate face prin aplicarea ulei de susan cald la nivelul pielii, se lasa sa stea aproximativ 15 minute şi apoi spălaţi cu apă călduţă fără a folosi nici săpun. Citeşte mai mult pe de îngrijire a pielii fetei.
    
Că acesta conţine antioxidanţi ajută la reducerea aparitiei liniilor fine si a ridurilor şi vă ajută să vă menţine pielea tineresc pentru mai mult timp.
    
Aplicarea topică de ulei de susan este, de asemenea, cunoscut a fi benefice în tratarea şi vindecarea bolilor de piele cum ar fi legate de psoriazis si eczeme.
    
Uleiul de susan este, de asemenea, foarte benefic în vindecarea şi prevenirea acnee, datorita proprietatilor sale de petrol tragere.


Ulei de susan pentru îngrijirea pielii

 Ulei de susan pot fi aplicate pe o bază de zi cu zi a fetei, mâinile şi picioarele pentru a le menţine hidratata si moale. Pentru a elimina parfum puternic, puteţi amesteca ulei de susan cu ulei de migdale sau ulei de ricin. Aplicarea de ulei de susan cald va fi mai benefic pentru ingrijirea pielii. De asemenea, poate fi aplicat la talpi cracare şi coatele şi genunchii uscat. Puteţi adăuga, de asemenea, câteva picături de ea la apa de baie pentru a preveni uscarea pielii după baie. Citeşte mai mult pe de îngrijire a pielii.

Ulei de susan Sănătate Beneficii
 Există mai multe utilizări şi beneficii de ulei de susan. Este cea mai mare parte utilizate pentru gătit, dar în afară de faptul că este utilizată pentru îngrijirea pielii, de îngrijire a părului, etc ulei de susan este, de asemenea, utilizat în numeroase medicamente ayurvedice, pentru tratarea diverselor afectiuni.Beneficii ulei de susan pentru a pielii: uleiul de susan este absorbita de piele usor, si este folosit pentru masajul corporal. Uleiul de susan este un antioxidant, si ajuta la neutralizarea radicalilor de oxigen sub tesutul pielii. Ulei de susan pentru piele este folosit pentru a calma arsurile solare. Este anti-bacterian, anti-virale si anti-inflamatorii. Acesta este utilizat pentru tratarea infecţiilor fungice, cum ar fi picior sportivi. Este folosit ca un duş cu apă caldă, pentru a trata infectiile vaginale de drojdie.Ulei de susan Beneficii pentru par: uleiul de susan este folosit pentru masajul scalpului cum ar fi uleiurile alt păr. Utilizarea ulei de susan pentru păr în mod regulat, de multe ori ajută să-i întunece culoarea parului. Acest ulei este considerat de a reduce căderea părului şi de căldură a organismului. Este folosit pentru tratarea matretii uscate, şi, de asemenea, pentru uciderea bacteriilor care cauzează mătreaţa.Tensiunea arteriala: ulei de susan conţine, vitamina E, care este un excelent antioxidant. Acest antioxidant ajuta la scaderea tensiunii arteriale si mentinerea nivelului scazut de colesterol. Uleiul de susan este bogat in acizi grasi polinesaturati (omega-3 acizi grasi esentiali), dar uimitor de această acizi sunt menţinute la o temperatura camerei, în ulei de susan. Acest lucru se întâmplă deoarece ulei de susan conţine conservanţi naturali, care sunt sesamol şi sesamin. Având în vedere cantitatea mare de acizi graşi polinesaturaţi, acest ulei poate ajuta la controlul tensiunii arteriale. Pentru persoanele care suferă de nivelul de colesterol, acest ulei este o alegere bună pentru a fi utilizate pentru gătit.Ulei de masaj: Metoda de ulei de tragere este utilizat în Ayurveda. Uleiurile Foarte puţini sunt recomandate pentru tragerea de ulei, si uleiul de susan este una dintre ele. Ulei trăgând este un proces, în cazul în care uleiul este folosit pentru a biciui de petrol din gură. Acest proces este considerat a ajuta la mentinerea pe cale orală şi sănătatea organismului. Ulei trăgând este, de asemenea, utilizat pentru reducerea uzura smaltului de la acidul din stomac care se intampla in mahmur şi condiţii bulimica.Beneficii de ulei de susan Nutrient: zinc mineral în ulei de susan, promoveaza sanatatea oaselor. Uleiul de susan contine cupru, care ajută în relief, cu poliartrită reumatoidă. Minerale de calciu în ulei de susan, ajuta la prevenirea multe probleme de sănătate, cum ar fi migrena, PMS, osteoporoza si cancer de colon. Conţinutului de magneziu în acest ulei, ajută la menţinerea sănătăţii respiratorii şi vasculare.Beneficiile terapeutice de ulei de susan: ulei de susan este anti-oxidant şi anti-depresive, care este motivul pentru care ajută în bunăstare. Deci, uleiul de susan este folosit pentru ameliorarea tensiunii si depresiei.




Retete pentru Utilizarea ulei de susan

Există o serie de reţete de ulei de susan. Există multe beneficii de ulei de susan, care pot fi obţinute, atunci când cineva o foloseşte la gătit.Aripi de pui în ulei de susanAceasta este o reteta din China pentru a face aripi de pui. Este o reteta simpla. Puteţi să-l servi fie cu orez sau cu paine.Ingrediente

    
2 lire sterline aripile de pui
    
10 linguri sos de soia închis
    
1 catel de usturoi Măcinat
    
1 ceapa verde
    
¼ ceasca ulei de susan
    
5 lingura sos de soia Lumina
    
1 ¼ căni de apăMetodă

    
Se toaca marunt ceapa.
    
Se taie aripile de pui în bucăţi în funcţie de alegerea ta.
    
Ia-o tigaie mare si frecati usturoiul zdrobit pe aripi de pui şi păstraţi-l deoparte timp de 15 la 20 de minute.
    
Apoi se adaugă sos de soia întuneric, sos de soia lumina si ceapa verde pentru carnea de pui şi locul tigaie la foc.
    
Dacă nu sunteţi în grabă, puteţi lăsa toate ingredientele sta timp de 15 la 20 de minute, înainte de a vă loc tigaie la foc.
    
Se amestecă toate ingredientele împreună şi lăsaţi carnea de pui gatiti pentru aproximativ 15 la 20 de minute la foc mic la foc mediu.
    
După ce puiul este pe jumătate fiert adăuga ulei de susan la carnea de pui si se lasa sa fiarba timp de 10 până la 15 minute la foc mic.
    
Atunci când puiul este gătit, se adaugă un strop de ulei de susan la carnea de pui.
    
Eliminaţi-o din căldură şi servi cu orez sau pâine.Taitei în ulei de susan


Dacă vă place aroma de alune, apoi poate doriţi să încercaţi acest site taitei în ulei de susan. Este o reteta foarte usor si simplu, care nu va lua prea mult timp pentru a găti. Prin urmare, este favoritul meu din toate retetele ulei de susan.Ingrediente

    
1 lingura de unt de arahide
    
1 lingură de ulei vegetal
    
1 linguriţă ulei de susan prăjite
    
⅓ lire Spaghetti subţire
    
1 lingura de susan Seminţe
    
2 linguri de sos de soia
    
Pinch Cayenne Pepper
    
1 ScallionMetodă

    
Gatiti la spaghete al dente. Când este fiert, se scurge şi lăsaţi-l să se răcească.
    
Până la spaghetele este gătit Scallion cotlet.
    
Într-un bol, amestecati untul de arahide, ardei iute, ulei de susan, ulei vegetal şi sos de soia, pana sunt bine amestecate.
    
Apoi se adaugă în spaghete la bol si se amesteca pana spaghetele este bine acoperit cu amestecul.
    
Se presara semintele de susan şi Scallion pe taitei pentru garnitura-l.Salata de pui cu ulei de susan


Sunt un mare fan de salate. Din care salata de pui este favorita mea, prin urmare, veţi găsi mă experimentarea cu salate de pui tot timpul. Acest lucru este atât de departe cel mai bun salata de pui reteta am gustat-o. Dă-o încercare.Ingrediente

    
2 lingura de oţet de orez
    
4 lingurita de miere
    
2 linguriţă de ulei de susan
    
1 lingura sos de soia
    
1 cană Mazăre
    
1 ½ ceasca Morcovi estetic
    
1 poate bucati de pui
    
Salată verde pentru garnituraMetodă

    
Blanch atât morcovi felii şi mazăre.
    
Scurgeti bucatile de pui.
    
Într-un castron de amestec de orez se amestecă oţet, miere, ulei de susan şi sos de soia impreuna.
    
Apoi se adaugă mazărea, morcovii şi carnea de pui la bol si amestecati pentru a acoperi carnea de pui cu sos.
    
Acoperiţi vasul de amestecare si se lasa sa bagati la frigider pana cand este timpul pentru tine de a servi.
    
Se decoreaza cu salata verde şi se serveşte.Acestea au fost câteva dintre reţetele mele cu caracter personal preferat ulei de susan. Dacă mă întrebaţi ce este un bun ulei de susan substitut, atunci voi spune de ulei de arahide vine destul de aproape. Mă întreb dacă există orice alt substitut, se poate face uz de.



 Efectele Adverse ale Uleiului de Susan

Datorita efectelor sale laxative, uleiul de susan nu ar trebui să fie folosit de persoane care au diaree.

Nu mai mult de 10% din aportul caloric al unei persoane  ar trebui să fie derivate din grasimi polinesaturate, cum ar fi cele gasite in uleiul de susan, în conformitate cu American Heart Association.

Masajul cu ulei ar trebui să fie evitat imediat după administrarea  purgative, în primele faze de febră sau dacă suferă de indigestie. 


 Referinte  Ulei de Susan
  1. ^ "Fatty acids found in sesame oil". Essential oils. Retrieved 2006-10-07.
  2. ^ "Origin of Sesame Oil". Vac Industries Limited.
  3. ^ Graig Farm Organics - What We Offer > Our Range > The Grocery > Organic Cold-pressed Oils
  4. ^ Sesame
  5. ^ Spice Pages: Sesame Seeds (Sesamum indicum)
  6. ^ http://www.diabetesselfmanagement.com/articles/Nutrition_Meal_Planning/Cooking_Oils/Print
  7. ^ Growing Sesame: Production tips, economics, and more
  8. ^ Bliss at your Fingertips by Vasu Nargundkar
  9. ^ Hair and Scalp Massage by Shreelata Suresh
  10. ^ a b Traditional uses of Sesame Oil
  11. ^ a b Food, Industrial, Nutraceutical, and Pharmaceutical Uses of Sesame Genetic Resources.
  12. ^ Sesame Products and uses in Nigeria.
  13. ^ "Cooking Oils That Are Good For You". CBS News. 2004-07-26.
  14. ^ Correlations between Cholesterol, Vitamin E, and Vitamin K1 in Serum: Paradoxical Relationships to Established Epidemiological Risk Factors for Cardiovascular Disease
  15. ^ Kimchi Healthy
  16. ^ Sesame oil helps reduce dose of blood pressure-lowering medicine
  17. ^ The Daily Routine by Vasant Lad, MASc
  18. ^ Hair Loss Cure For Baldness Remedy Treatment Brahmi Oil Herbs
  19. ^ a b The Therapeutic Value of Sesame Oil
  20. ^ Benefits of Baby Massage
  21. ^ Agarwal, KN; Gupta, A; Pushkarna, R; Faridi, MM; Prabhu, MK (2000). "Effects of massage & use of oil on growth, blood flow & sleep pattern in infants". Inian J Med Res. 112 (212): 7. PMID 11247199.
  22. ^ "Sesame oil". Encyclopedia of Alternative Medicine. 2001.
  23. ^ Idhayam
  24. ^ Youthing Strategies Medical References
  25. ^ "Sesame oil". Encyclopedia of Alternative Medicine. 2001.
  26. ^ Sesame seed allergy
  27. ^ US prevalence of peanut and sesame allergy
  28. ^ Sesame Allergy


 Referinte  Seminte Susan

  • Ensminger AH, Ensminger, ME, Kondale JE, Robson JRK. Foods & Nutriton Encyclopedia. Pegus Press, Clovis, California 1983.
  • Ensminger AH, Esminger M. K. J. e. al. Food for Health: A Nutrition Encyclopedia. Clovis, California: Pegus Press; 1986 1986. PMID:15210.
  • Fortin, Francois, Editorial Director. The Visual Foods Encyclopedia. Macmillan, New York 1996.
  • Hirata F, Fujita K, Ishikura Y, et al. Hypocholesterolemic effect of sesame lignan in humans. Atherosclerosis 1996 Apr 26;122(1):135-36 1996. PMID:11740.
  • Hyun T, Barrett-Connor E, Milne D. Zinc intakes and plasma concentrations in men with osteoporosis: the Rancho Bernardo Study. Am J Clin Nutr, Sept. 2004:80(3):715-721. 2004. PMID:15321813.
  • Kamal-Eldin A, Pettersson D, Appelqvist LA. Sesamin (a compound from sesame oil) increases tocopherol levels in rats fed ad libitum. Lipids 1995 Jun;30(6):499-505 1995. PMID:11780.
  • Kita S, Matsumura Y, Morimoto S, et al. Antihypertensive effect of sesamin. II. Protection against two-kidney, one-clip renal hypertension and cardiovascular hypertrophy. Biol Pharm Bull 1995 Sep;18(9):1283-5 1995. PMID:11760.
  • Matsumura Y, Kita S, Morimoto S, et al. Antihypertensive effect of sesamin. I. Protection against deoxycorticosterone acetate-salt-induced hypertension and cardiovascular hypertrophy. Biol Pharm Bull 1995 Jul;18(7):1016-9 1995. PMID:11770.
  • Matsumura Y, Kita S, Ohgushi R, Okui T. Effects of sesamin on altered vascular reactivity in aortic rings of deoxycorticosterone acetate-salt-induced hypertensive rat. Biol Pharm Bull 2000 Sep;23(9):1041-5 2000. PMID:11720.
  • Nakai M, Harada M, Nakahara K et al. Novel antioxidative metabolites in rat liver with ingested sesamin. J Agric Food Chem 2003 Mar 12;51(6):1666-70 2003.
  • Nonaka M, Yamashita K, Iizuka Y, et al. Effects of dietary sesaminol and sesamin on eicosanoid production and immunoglobulin level in rats given ethanol. Biosci Biotechnol Biochem 1997 May;61(5):836-9 1997. PMID:11730.
  • Ogawa H, Sasagawa S, Murakami T, Yoshizumi H. Sesame lignans modulate cholesterol metabolism in the stroke-prone spontaneously hypertensive rat. Clin Exp Pharmacol Physiol 1995 Dec;22 Suppl 1:S310-2 1995. PMID:11750.
  • Phillips KM, Ruggio DM, Ashraf-Khorassani M. Phytosterol composition of nuts and seeds commonly consumed in the United States. J Agric Food Chem. 2005 Nov 30;53(24):9436-45. 2005. PMID:16302759.
  • Sirato-Yasumoto S, Katsuta M, Okuyama Y, et al. Effect of sesame seeds rich in sesamin and sesamolin on fatty acid oxidation in rat liver. J Agric Food Chem 2001 May;49(5):2647-51 2001. PMID:11710.
  • Thys-Jacobs S, Starkey P, Bernstein D, Tian J. Calcium carbonate and the premenstrual syndrome: effects on premenstrual and menstrual symptoms. Premestrual syndrome study group. Am J Obstet Gynecol 1998;179(2): 444-52 1998.
  • Wood, Rebecca. The Whole Foods Encyclopedia. New York, NY: Prentice-Hall Press; 1988 1988. PMID:15220.
  • Yamashita K, Nohara Y, Katayama K, Namiki M. Sesame seed lignans and gamma-tocopherol act synergistically to produce vitamin E activity in rats. J Nutr 1992 Dec;122(12):2440-6 1992. PMID:11790.