luni, 5 aprilie 2010

Cat se castiga din AdSense ?


 Din poza de mai sus, vad ca un blogger a castiga 900 de dolari.



Multi castiga 2-300 de euro pe luna, avand un trafic de cateva mii de vizitatori pe zi.





Pentru Bloggeri: 7 ponturi ca sa castigi mai mult din Adsense


Adsense este sursa de venit cea mai des intalnita intre bloggeri. Ca urmare, in urma unei discutii de pe forumul bloggerilor, cand am observat ca elemente fundamentale nu sunt cunoscute, am decis sa fac o lista rapida de ponturi pentru viitori si actuali probloggeri:
1. Blend!
Adica, fa in asa fel incat ads-urile sa nu strige: “Hei! Sunt reclama!”. Pune background-ul si border-ul la culoarea fundalului de pe site, pune culoarea scrisului si a linkurilor la culoarea celor de pe site.
2. Vizitatorii nu vor reclama!
Google permite, oficial, 3 blocuri Adsense pentru Content si 1 bloc de Adsense Links, precum si doua referral buttons (ma refer aici la Adsense pentru Firefox Download si Refferal pentru Adwords). Asta inseamna 6 blocuri de reclama. In functie de audienta, acest lucru va poate reduce drastic traficul.
3. Esentele tari se tin in sticlute mici!
Anumite blocuri Adsense for content au 3-4 reclame, altele au 1-2. Daca pui 3 blocuri de cate 4 reclame, ai pe site 12 reclame. In functie de asezarea in pagina, prima reclama va avea cea mai mare valoare pe click, pentru ca cea din urma (in cazul nostru a 12-a) sa fie la o valoare foarte mica (chiar si 1-2 centi, uneori). In concluzie, 3-5 reclame sunt de ajuns.
4. Folositi Google Heatmap!
Google vine in intampinarea webmasterilor cu o “harta” a celor mai bune pozitii ale reclamelor pe un site.
5. Folositi tag-urile specifice (section targeting)!
Adsense are cateva tag-uri care va ajuta sa definiti ce parti din text doriti sa fie luate in calcul cand se analizeaza continutul pentru relevanta: google_ad_section_start, google_ad_section_end si google_ad_section_start(weight=ignore).
6. Folositi URL-uri si tag-uri title cat mai relevante!
In primul rand, sper ca folositi smart URLs (sau Search Engine Friendly URLs, sau permalinks). Astfel, cand creati numele paginii, dati-i un titlu cat mai relevant, pentru ca Adsense evalueaza click-ul si in functie de relevanta acestor elemente (la fel de importante sunt si meta tag-urile description si keywords).
7. Experimentati!
Nici un site nu este la fel. Experimentati si vedeti ce merge cel mai bine pentru site-urile voastre!
Sper ca aceste cateva idei sa va faca sa aveti mai multa incredere in Adsense si in faptul ca se pot castiga bani bunisori din site-urile voastre. In afara de Adsense, pentru a castiga bani, trebuie sa mai aveti si continut care sa atraga trafic, si o nisa clara pentru site, dar deja acestea sunt alte discutii.



- In acest moment exista tot mai multi oameni care si-au castigat libertatea financiara pe internet. Aproape oricine poate castiga bani pe internet. Aceasta este sansa de a obtine independenta financiara.

- Google Adsense pune la dispozitie un numar foarte mare de reclame. Implementarea Adsense este foarte usoara. Trebuie sa specificati preferintele, apoi un cod javascript este generat automat pe care il copiati si il inserati in sursa paginilor unde doriti ca reclama sa fie afisata. Puteti folosi acelasi cod pentru orice site al dumneavoastra, fara sa mai fie nevoie sa asteptati raspunsul daca este acceptat al doilea site. De fiecare data cand pagina ce contine scriptul este vizualizata, bot-ul Adsense preia informatii de la Google, si astfel stie ce reclame sa afiseze. Daca pagina nu este inscrisa in motorul de cautare Google, atunci bot-ul va scana pagina pentru a determina ce tip reclame sa afiseze.

- Cati bani puteti castiga cu Google Adsense?
Google este platit pentru afisarea reclamelor, veti primi un anumit procent din suma primita de Google, pentru fiecare click primit pe reclama. Google nu publica procentul pe care-l imparte pentru ca variaza de la client la client, chiar si in aceste conditii, Google plateste destul de generos. La intrebarea cati bani se pot castiga cu Google Adsense, raspunsul este ca nu exista o limita. Foarte mult in acest caz conteaza traficul pe care il inregistreaza site-ul dumneavoastra.

- Ca sa faci bani depinzi de un anumit numar de factori:
numarul de vizitatori unici, numarul de pagini vizualizate pe zi, procentul de vizitatori unici noi pe zi si numarul de persoane care dau click pe reclame.

- Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te inscrii in programul Google
- Urmeaza apoi configurarea:
Odata acceptat de Google, primiti un e-mail de confirmare si un link de unde puteti stabili cum vor arata anunturile de pe site: daca vor fi banere sau text-linkuri, locul unde vor fi amplasate, dimensiunea.

Pentru mai multe detalii despre cum functioneaza google adsense click aici! Pentru a afla cum poti aduce mai mult trafic site-ului tau click aici!

Serviciul de reclame AdSense este un serviciu oferit de Google
Acest fapt confera incredere si siguranta in cazul platii sumelor realizat