sâmbătă, 3 aprilie 2010

Greseli Adsense


Google Adsense a devenit pentru multe siteuri un mijloc comod si rapid de a castiga niste bani. Pentru cei care participa in program sunt definiti termeni clari ai contractului si reguli stricte de aplicare. Din pacate multi incearca sa eludeze (cu stiinta sau din nestiinta) aceste reguli.
Desi sunt convins ca majoritatea celor care ati intrat in acest program deja cunoasteti, iata cateva greseli frecvente:
1) Niciodata sa nu faci click pe propriile bannere adsense. Mai mult ca sigur accountul va fi inchis daca asa ceva se va intampla frecvent. Nu oferi foloase celor care fac click pe bannerele tale, nu folosi masini de vot sau alte tool-uri destinate mariri numarului de clickuri. Google este foarte bun in depistarea fraudelor. Daca totusi dintr-un motiv oarecare ai nevoie sa faci click pe aceste bannere, foloseste Google Preview tool.
2) Nu schimba codul Adsense. Sunt destule optiuni de schimbare ale culorii, backgroundului sau borderului care sa te ajute sa integrezi bannerul in siteul tau. Modifica ce ai de modificat in afara codului. Daca vei modifica codul, codul nu va mai rula si schimbarea de cod va insemna violarea TOS Adsense.
3) Sa nu introduci in pagina siteului tau mai mult de 3 aad units sau 3 ad linkssau 2 adsense search boxes. Bannerele nu vor aparea chiar daca le vei pune. Aceasta e limita stabilita de google si ar fi bine sa o respecti.
4) Sa nu rulezi campanii cu reclama contextuala sau scripturi ale unor alte motoare de cautare ce se aseamana bannerelor adsense pe siteul unde ruleaza campania Google adsense. Sa nu incerci sa creezi structuri de link-uri sau bannere care sa imite bannerul adsense. Regula nu este destinata inlaturarii competitorilor (asa cum pare) ci eliminarii confuziei ce ar putea aparea. Google permite rularea campanilor de banner affiliate, limited-text links, Yahoo ads, Chitika etc, care introduc in pagina bannere ce nu pot fi confundate cu Google Adsense.
5) Sa nu publici online nici o informatie confidentiala pe care google o pune la dispozitia ta (CTR, CPM sau suma de bani incasata pe un anumit banner). Este permisa publicarea numai a sumei totale de bani pe care o castigi.
Oricand esti nedumerit si nu sti raspunsul la o intrebare nu ezita sa scri la departamentul support Adsense, te vor lamuri imediat.