duminică, 4 aprilie 2010

Ce este AdSense ?



AdSense este un serviciu gratuit oferit de Google ce se adresează proprietarilor de situri în vederea monetizării acestora prin plasarea de anunţuri publicitare.
Reclamele AdSense sunt momentan disponibile în 4 forme, pentru conţinut ( sub formă de banner sau unitate de linkuri ), pentru fluxurile RSS, în rezultatele căutărilor folosind motorul de căutare Google personalizat sau mai nou în interiorul jocurilor Flash.

Poziţionarea reclamelor AdSense

Pozitionarea reclamelor AdSense
Înaintea conţinutului
Dacă doreşti poziţionarea unei reclame înainte de conţinut, este recomandat să foloseşti un banner 468×60, 234×60 sau 728×90 ( în funcţie de structura sitului ) sau utilizarea unei unităţi de linkuri.
În conţinut
Plasarea unei reclame în conţinut este probabil cea mai bună varianta, din punctul de vedere al conversiei ( CTR – numărul de clickuri / numărul de afişări ).

Formate AdSense recomandate

Google recomandă utilizarea formatelor 300×250768×90 şi 160×600. Se pare că aceste formate s-au dovedit a fi cele mai avantajoase atât pentru webmasteri cât şi pentru agenţii de publicitate.

Culori

  • Foloseşte aceeaşi paletă de culori sau asemănătoare cu cea a sitului ca şi cum reclamele AdSense ar face parte din sit.
  • Pentru margini foloseşte culori mai deschise sau aceeaşi culoare cu cea a fundalului.

Targetare pentru AdSense

Reclamele AdSense sunt afişate în funcţie de conţinutul prezent pe pagină. Pentru a scoate în evidenţă o anumită bucată de text, poţi folosi următoarele taguri
TEXT
Iar dacă doreşti ca AdSense să ignore o anumită parte din text:
TEXT

Este interzis

Încălcarea oricărei reguli de mai jos poate duce la suspendarea contului de AdSense şi interzicerea sitului în reţeaua AdSense.
  • Este interzis să dai click pe propriile reclame sau să îndemni vizitatorii să dea click
  • Nu ai voie sa modifici în niciun fel codul AdSense
  • Utilizarea reclamelor AdSense pe situri cu conţinut adult, warez, droguri, hacking, jocuri de noroc etc. este interzisă
  • Nu ai voie să foloseşti reclame AdSense împreună cu alte reclame similare ( acelaşi format sau aceleaşi culori )