duminică, 4 aprilie 2010

Cum blocam aplicatiile facebook


In ultimele zile, mai mult decat pana acum, am inceput sa fim (cu totii) bombardati de calupuri de cate 2 mesaje (alerte Facebook) conform carora
  1. cineva ne-a tag-uit intr-o poza
  2. aceeasi persoana a comentat la o poza cu noi.

Ce se intampla?

Un nou val de “aplicatii” de Facebook face ravagii printre utilizatorii care sunt obisnuiti cu practicile din alte retele care incep cu hi si se termina cu 5. Aplicatia respectiva (exista mai multe variante – aceeasi aplicatie, nume diferite) o data instalata pe profilul tau, adica autorizata de tine, isi face de cap:
  • alege un grup random de contacte (grupul cica ar fi “Who is checking my profile”), genereaza o imagine = un colaj din toate imaginile de profil ale acestor contacte,
  • uploadeaza imaginea respectiva in galeria ta si apoi aplica tag-uri cu numele tuturor contactelor care apare in colajul respectiv.
  • apoi – aplicatia lasa un comentariu automat la poza respectiva – conform caruia aplicatia (de tipul) “Who is checking my profile” chiar functioneaza.
SPAM: Image tagging applications - image of "you"

Ce e de facut?

Pentru a avea un profil curat si a nu incuraja genul asta de spam prin propagarea acestor aplicatii trebuie sa luam cateva masuri:
  • primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa stergem tagul aferent numelui nostru
  • apoi, pentru a nu mai cadea inca o data victima aceleiasi aplicatii trebui sa o blocam
Urmati cu atentie instructiunile din imaginile din acest post pt a bloca aplicatia. Daca veti primi din nou o noua serie de notificari inseamna ca cineva v-a tagguit folosind o aplicatie similara dar care poarta alt nume si prin urmare nu ati blocat-o (repetati procedura).
SPAM: Image tagging applications - Don't Allow the app!
SPAM: Image tagging applications - Don't Allow the app!

Cum blocam o aplicatie pe Facebook?

Trebuie sa ajungem pe pagina aplicatiei. Seamana destul de mult cu un Fan-Page. Sub sigla aplicatie gasim linkul de blocare.
SPAM: Image tagging applications - Block the mother fucker!
SPAM: Image tagging applications - Block the mother fucker!

De ce nu sunt blocate aplicatiile de genul asta direct de Facebook?

Sau de ce li se permite dezvoltatorilor unor astfel de mizerii sa publice genul asta de aplicatii.
Simplu – ori nu au incalcat nici o prevedere din cele pe care trebuie sa le accepte dezvoltatorii de aplicatii ori daca vrem sa atingem un pic marginea teoriilor conspirationale – pentru ca genul asta de aplicatii genereaza multe interactiuni ale utilizatorilor care se traduc in vizualizari si care de bine de rau este un parametru al succesului.