duminică, 4 aprilie 2010

Ce aplicatii Facebook utilizezi ?


Desi ar fi interesant de aflat, intrebarea din titlu nu vrea sa genereze o colectie a celor mai folosite aplicatii/jocuri pe Facebook din partea utilizatorilor romani cititori de refresh.ro, ci sa traga un semnal de alarma.
Am observat in ultimele luni cum foarte multi prieteni de pe Facebook nu au fost atenti la cerintele aplicatiilor/jocurilor pe care le folosesc sau le-au folosit, permitandu-le acestora sa le foloseasca datele personale, precum si pe cele ale prietenilor lor.
grepolis.ro pe Facebook
Ex: acceptare grepolis.ro pe Facebook

De asemenea, aplicatiile folosesc reteaua sociala Facebook in numele utilizatorilor, acestia acceptand automat ca aplicatia respectiva sa posteze in wall-ul lor sau al prietenilor, sa tag-uiasca prietenii sau, mai nou, sa trimita invitatii pe e-mail prietenilor, in schimbul folosirii acesteia.
Astfel, din neatentie, ajungem sa incurajam o forma de spam acceptata din cauza relatiei de prietenie de pe Facebook, insa conditionata de folosirea unei aplicatii, chiar daca aceasta este folosita doar o singura data, de test. Iar imaginea urmatoare este mai mult decat edificatoare.
Spam pe Facebook
Revenind la intrebarea din titlu, tu mai stii ce aplicatii au acces la datele tale si ale prietenilor tai si pot folosi reteaua de socializare Facebook in numele tau?
Legatura catre pagina de aplicatii de pe Facebook Aplicatii Facebook